8 oktober 2022
16:00

Sollentuna FK

Referat: BK Forward - Sollentuna FK

Det blev en tung förlust för Forward hemma på Trängen, då Sollentuna vann med klara 3 - 0 - siffror som ej går att bortförklara.

Efter en ganska jämn första halvlek, där båda lagen hade klara chanser, och både Eliyo (hann ej riktigt fram på Johanpass), en Jespernick (från nära håll efter hörna) och en Linusnick (lågt vid bortre stolpen) var nära att måla, så kunde Oliver Stojanovic Fredin i matchen sista spark sätta Sollentunas ledningsmål på straff. Ett tungt slut på halvleken - men inte heller helt orättvist.

I andra började Forward ordentligt framåtlutade och satte hög press, och vaskade fram en hel del bra chanser, främst genom Eliyo (borde kanske satt någon), men även Ingves med flera. Vi väntade nog på 1 - 1, men som så många gånger förr så ramlade två bortamål in (, varav nog, en i övrigt felfri Steffen, får ta på sig ett, Sedan var matchen körd för Forwards del.

Ser man till övriga matcher (Täby och Haninge föll), så hade en vinst idag varit guld värd, men hemmaformen har inte imponerat i år. Nu har en svår uppgift blivit ännu svårare, när fyra matcher återstår.

Vi ger extra plus idag till högersidans Johan Chamoun och Anton Ingves, där den förstnämnde skapade och oroade hela matchen. Sollentuna stabila, med stor spelbredd i uppbyggnaden, vinner nog till slut rättvist.

Startade: Steffen Kraus, Anton Ingves, Jens Arrby, Daniel Björkman, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Adam Molin, Linus Jansson, Eliyo Turkan